Artiklid raamatutest

“The Atlas of Atlantis and other lost civilizations” – Joel Levy

Autor: Joel Levy
Meie poes on üks raamat eesti keeles ja teine inglise keeles

Kindlasti on enamus meist täheldanud, et kui sind hakkab mingi teema huvitama, siis leiad lookese siit ja teise sealt, vahel ka mõne raamatu või siis hästi palju raamatuid, kuni avastad, et oled täielikult nö „lost in space“. Tahaks nagu teemat edasi uurida, aga peas on üks teadmiste virr-varr ning enam ei tea, mida lugeda ja mida mitte, mis arendab teemat edasi, mis viib sohu. Puudub selline ülevaatlik ja kokkuvõtlik teos, kust näpuga järge vedades saaks aru, kuidas teemat eelnevate sajandite jooksul on uuritud ja kust ta üldse alguse sai, puudub kronoloogia.

Kui teemaks on Atlantis ja teised kadunud tsivilisatsioonid, siis valguskiireks kaoses on just see raamat. Esiteks, väga ilus raamat – rohkelt illustratsioone ja selgitavaid pilte; teiseks, teema algus ja areng selgelt välja toodud. Ka mitmed lood, mis peavad olema seotud Eestiga on ilusasti Eestiga seotud.

Alustatakse Platonist, tuuakse ära Atlantise linna skeem, räägitakse kõikidest kohtadest üle maakera, kus Atlantis asuda võis. Ameerika mandrile jõudes kirjutatakse loomulikult ka Ignatius Donnelly´st. Unustatud ei ole kadunud kontinente, nagu Mu ja Lemuuria ning selle ala tuntumaid nimesid, nagu madame Blavatsky´t ja Rudolf Steinerit ja nendega seotud liikumisi. Edasi tulevad James Churchward ning Yonaguni veealeused varemed; Sir Francis Bacon, Edgar Cayce; Sundaland, Hy-Brasil, Shambhala, Shangri-La, Hyperborea, Thule, El Dorado – kõik see on leidnud raamatus oma koha. Loomulikult ei ole toodud loetelu lõplik – kajastatud on veel palju teisigi kohti ja inimesi. Igale kohale või isikule on pühendatud kaks lehekülge ehk siis üks leht suureformaadilisest raamatust.

Atlas, mis on atlase nime vääriline!

Eesti keeles kannab raamat pealkirja “Atlantise ja teiste kadunud tsivilisatsioonide atlas”.

Varrak 2008

Teadusraamatuid inglise keeles leiab meie veebipoest: https://www.vanajahea.ee/tootekategooria/inglise-keeles/non-fiction-science/

One-Time
Igakuine
Yearly

Ühekordne meie tegevuse toetamine.

Igakuine meie tegevuse toetamine.

Iga-aastane meie tegevuse toetamine.

Vali summa:

$5.00
$10.00
$25.00
$1.00
$5.00
$10.00
$25.00
$55.00
$100.00

Või sisesta oma soovitud summa:

$

Aitäh, et toetad meid!

Aitäh toetuse eest!

Aitäh, et toetad meie tegevust!

Toeta!Toeta!Toeta!