Artiklid raamatutest

“Siiditee serval” – Herbert Salu

Autor: Herbert Salu

Lugesin läbi – ilus, armas, puhtsüdamlik. Selline vaikse õhtu lugemine, ei mingit action´it, tulistamist ja tagaajamist. Nii mõneski mõttes tuletas meelde Bornhöhe vürst Gabrieli, kui see sõjategevus sealt viimasest välja jätta. Nojah, paksu armastust kah ei ole, aga väikese armastusloo ikka leiame. Kahe raamatu sarnasus on tõenäoliselt ajastu pärast. Ka meeldib mulle lugeda ajaloolisi romaane, mis põhinevad ikka ajaloolistel faktidel ning ei ole puhas väljamõeldis. Saab ka natukene targemaks. Selles mõttes raamat mulle sobis. Vähemalt öeldakse raamatu tutvustuses, et „romaan maalib detailirikka ning faktidel põhineva pildi Kadrina kihelkonna elust“.

Sündmustik kulgeb vaikse jutustuse vormis. Nagu raamatu tutvustuses on kirjutatud, räägitakse siiditeest läbi Kunda, Pärsiast, nõidade jahist ja põletamisest meil ja Rootsis ning üldse elust Kadrina kihelkonnas, väike lugu on ka Viitna kõrtsist ja kloostrist. Kuna jutustajaks on kirikuõpetaja, siis on palju juttu Saatanast. Õigemine on kõige halva põhjustajaks Saatan, kes väsimatult punub oma pahede võrku. Ka siidiriie, mille järele on suur nõudlus, on Saatana sepitsus! Vot! Rohkem ei oskagi midagi öelda. Kellele selline žanr meeldib, see loeb.

Vaata Välis-Eesti kirjandust meie veebipoest “Vana ja Hea” raamat – https://www.vanajahea.ee/tootekategooria/eesti-kirjandus/valis-eesti/

One-Time
Igakuine
Yearly

Ühekordne meie tegevuse toetamine.

Igakuine meie tegevuse toetamine.

Iga-aastane meie tegevuse toetamine.

Vali summa:

$5.00
$10.00
$25.00
$1.00
$5.00
$10.00
$25.00
$55.00
$100.00

Või sisesta oma soovitud summa:

$

Aitäh, et toetad meid!

Aitäh toetuse eest!

Aitäh, et toetad meie tegevust!

Toeta!Toeta!Toeta!