Artiklid raamatutest

“Mina olen mina! Ma olen vaba!” – David Icke

Robotite teejuht vabaduse juurde
Autor: David Icke

Kuna olen juba nii vana, et lihtsalt eksisteerimine ja hedonistlik elustiil mind enam ei rahulda, siis olen põrutanud pea ees esoteerikasse! Üritasin ka erinevaid ametlikke religioone, aga nende konservatism on minu jaoks natukene paljuvõitu. Aga nagu öeldakse – igaühele oma!

Kuna ma teisitimõtlejate maailmas veel eriti ei orienteeru, siis loen üldiselt kõike, mis kätte satub. Ja kätte sattus mulle – David Icke! Esimesed kolm peatükki olid minu jaoks rohkem sissejuhatuseks. Kuna on loetud natukene hermeneutikast ja nati rohkem alternatiivajaloost, siis olid need Icke raamatu peatükid meeldetuletuseks peamistest aspektidest varemloetust. Vahe selles, et kui alternatiivajaloolased püüavad iga oma väidet kinnistada teaduslike leidude ja avastustega, siis Icke kirjutab nii nagu tema seda kõike tunnetab, nagu ta on selle enda jaoks läbi mõelnud ja paika pannud.

Ja siis tuleb peatükk 4 „Põhjatu kurjus“! See oli nagu puuga pähe! Midagi sellist ei oleks ma oodanud ühestki raamatust! Täiesti uskumatu!!! Kas ta TÕESTI ise ka usub seda? Uskumatu! Peale neljanda peatüki läbilugemist oli mul peas vaid üks mõte: see mees on lihtsalt idioot! Midagi nii haiget kuulata, uskuda ja siis ka kirja panna! Nii saab teha ainult haige inimene! Öeldakse, et rõõmsameelne inimene tõmbab ligi rõõmsameelseid inimesi, nuriseja nurisejaid jne. Siin võib öelda, et vaimult haige tõmbab ligi vaimult haigeid, kes talle siis esitavad tõe pähe oma tülgastavaid seksuaalfantaasiaid, ja kes seda siis sulaselge tõena maailmale kuulutab. Peale seda peatükki ei suutnud ma tükk aega seda meest tõsiselt võtta, veel vähem uskuda.

Aga lugesin edasi. Tõenäliselt selleks, et vaadata, kui kaugele üks hullumeelsus võib areneda (muidu oleks tulnud raamat ju ahju visata). Minu üllatuseks muutus asi täitsa mõistlikuks. Ülemaailmne vandenõuteooria on küll raamatut läbiv (ja tõenäoliselt ka teisi raamatuid läbiv) kinnisidee, aga teised seisukohad on täiesti mõistetavad. Nii mõistetavad, et ma ei pea teda enam „lihtsalt idioodiks“. Nimelt on igaühel õigus mõelda, mida ta tahab ja elada nii nagu talle sobib. Kui ta sellega muidugi teistele kahju ei tee. Mis õigus on minul arvustada ja halvustada inimesi, kes mõtlevad teisiti või õigemini – ei mõtle nii nagu mina! Kõige kurvem selle juures on see, et ma pean seda endale pidevalt meelde tuletama.

Vaata esoteerikat meie veebipoest “Vana ja Hea” raamat – https://www.vanajahea.ee/tootekategooria/esoteerika/